maanantai 22. helmikuuta 2021

Pakkaspäivän puuhasteluja Päivärinnassa

Talvi 2020- 2021 on ollut monella tavalla poikkeuksellista aikaa, koska Covid 19 ja etätyö laskeutuivat arkeemme. 

Päivärinnassakin ollaan oltu enemmän kotona, kun vuosikausiin. 

Tämä on tehnyt paitsi omalle mielelle, myös talolle hyvää. 






Kotona työskennellessä on ollut mahdollisuus lämmittää muureja ja tehdä lumiröitä oman työpäivän lomassa. Talvi onkin ollut harvinaisen kylmä ja paljon luminen. 

Pakkaset ovat useampana aamuna kivunneet - 30 asteen tuntumaan. Tänä talvena on ollut harvinaisen pitkiä pakkasjaksoja. 


Takkoja ja uunia on saanut toden teolla lämmittää ja siitä on saanut myös hyvää arkiliikuntaa etätyön välissä, kun kannat puita ja sytytät uuneja. 

Työfyssari aina välillä muistuttaa, että pitää keskeyttää työt koneella ja tehdä jotain fyysisä. Rintamamiestalossa se on enemmän sääntö kuin poikkeus. 





Tänä talvena on tullut pitkästä aikaa leivottua perinteistä Joutsenon risekaa, kun uunia on tullut lämmitettyä säännöllisesti. Ohessa rieskataikinan resepti: 

Joutsenon rieska

5 dl maitoa.

5 dl vettä

5 kahvikupillista (noin 7,5 dl) ohralestyjauhoja.

25 g hiivaa.

5 kahvikupillista hiivaleipäjauhoja






Tuore ohraleipä on parasta pakkaspäivänä keittoruoan kanssa. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti